Ons verhaal2017-05-05T20:52:30+00:00

Ons verhaal

Het verhaal van Bridle Up Hope is het verhaal van Rachel Covey uit Alpine, Utah in de Verenigde Staten.
In 2012 is Rachel op 21e jarige leeftijd overleden.
Als jong meisje was Rachel al dol op dieren en na vele jaren kreeg Rachel eindelijk een eigen paard…

Eén paard leidde tot meer paarden en na verloop van tijd werd Rachel een echte ruiter en paardenkenner. Ze verzorgde haar paarden met heel veel liefde en maakte het liefst lange buitenritten met haar paarden.

Hoop vinden door paardrijden

Tijdens haar jonge leven heeft Rachel zwaar gestreden tegen depressies. Maar op de momenten dat ze bij haar paarden was, had ze enorm veel plezier. Bij de paarden vond ze haar passie en met haar passie ook haar stem. Veel vrienden en familieleden hebben ervaren hoe liefdevol Rachel met de paarden was en hoe leuk ze het vond om paard te rijden.

In honour of Rachel Covey

Rachels nalatenschap delen

Toen Rachel overleed, kwam één van haar goede vrienden naar Rachels ouders. Zij vertelde hoe Rachel haar de laatste maanden had meegenomen op buitenritten te paard. Rachel had haar leren paardrijden en geleerd om paarden te verzorgen. Ze vertelde hoe deze ervaring haar leven had veranderd. Deze -en meerdere vergelijkbare- ervaringen hebben ertoe geleid dat Rachels familie haar liefde voor paarden wilden doorgeven als een blijvende herinnering. Zij werden geïnspireerd door alle verhalen en ervaringen die Rachel aan anderen had gegeven. Haar familie herkende de speciale band die ontstaat tussen een ruiter en het paard. Het is een band die meiden en jonge vrouwen kan helpen om zelfvertrouwen en hoop op te bouwen én om persoonlijke problemen op te lossen. Uit deze gedachte is Bridle Up Hope – The Rachel Covey Foundation ontstaan!

Bridle Up Hope Nederland

In 2015 hebben Sean Covey en Alma Buitenhuis elkaar ontmoet. Alma is naast consultant, 7- habits trainer in het basis- en voortgezet onderwijs. Zij traint en begeleidt leerkrachten om het beste uit zichzelf en kinderen te kunnen halen. De ontmoeting met Sean Covey, de liefde voor paarden en de motivatie om jonge vrouwen te kunnen helpen hebben ertoe geleid dat Bridle Up Hope Nederland in september 2015 is opgericht.
Alma en haar dochter Myrthe zijn in Salt Lake City door de Rachel Covey Foundation opgeleid om lessen te geven, instructeurs op te leiden om een team samen te stellen en vooral…heel veel jonge vrouwen te begeleiden met dit unieke programma!

Bridle Up Hope gelooft in het ontwikkelen van zelfstandigheid van de deelnemers. Daarom moeten potentiële deelnemers zelf contact opnemen met Bridle Up Hope. Uiteraard kunnen ouders, verzorgers, hulpverleners of zorg coördinatoren van scholen contact opnemen wanneer ze denken dat het programma iets zou kunnen betekenen voor een deelneemster. Uiteindelijk zal een deelneemster toch zelf moeten aangeven dat het een eigen keuze is om te gaan deelnemen aan het programma.
Bridle Up Hope zal dus niet voor iedereen een passend programma kunnen bieden. Om vooraf de verwachtingen helder te krijgen en doelen te stellen begint het proces altijd met een intake gesprek. Dit wordt gevoerd met Alma en één van de instructrices. Tijdens het gesprek zijn de belangrijkste onderwerpen:

  1. Past de werkwijze van Bridle Up Hope bij de vraag van de deelnemer?
  2. Met welke ontwikkelvraag gaat het proces beginnen?

Als over deze onderwerpen overeenstemming kan worden bereikt, kan de deelneemster het Bridle Up Hope programma starten.