Het programma2018-12-12T21:07:06+00:00

Het programma

Bridle Up Hope biedt een uniek programma, gericht om jonge vrouwen tussen de 12 en 25 te leren de regie over hun eigen leven te nemen. Een bijzonder paardenprogramma waarin deelneemsters in 14 weken leren om letterlijk ‘de teugels in eigen hand’ te houden.
Nadat er tijdens een intake gesprek met de deelneemster overeenstemming is bereikt over het te bereiken doel, wordt een programma geboden dat bestaat uit 3 onderdelen:

1. De paarden

Deelneemsters leren in een 14-weeks programma te zorgen voor-, zich te verbinden met- en te communiceren met paarden. Iedere week krijgen de deelnemers een uur rijles onder leiding van een persoonlijke instructrice. Het maakt hierbij niet uit of je wel- of geen ervaring hebt met paarden of paardrijden.

2. De 7-habits of highly effective people

De deelneemsters ontwikkelen gedurende de 14 weken ook de levensvaardigheden die zijn beschreven in het boek ‘De 7 eigenschappen die jou succesvol maken’. Het boek is geschreven door de oprichter van Bridle Up Hope, Sean Covey.

3. Het doen van vrijwilligerswerk

Tenslotte leren de deelneemsters om hun bijdrage te leveren door vrijwillig (maar in het programma wel verplicht) minimaal 1 uur per week werk te verrichten in en om de stallen. Dit kan variëren van het verzorgen en poetsen van de paarden tot het uitmesten van de stallen of weiland.

Het programma wordt gedurende 14 weken op een vaste dag gevolgd. Welke dag/tijdstip dit is wordt vooraf in overleg vastgesteld. Dit kan zowel een doordeweekse dag zijn, als in het weekend. Het hangt af van verschillende factoren (o.a. situatie van de deelneemster, beschikbaarheid van de instructrices en het aantal deelneemsters op dat moment).
Er wordt ook nog hard gewerkt aan een speciale ‘chill-plek’ bij de stallen. De zadelkamer zal worden ingericht als gezellige ontmoetingsplek voor de deelneemsters om alle ervaringen te delen en ontspannen elkaar te ontmoeten. Ook nadat het programma is afgelopen blijven de meiden welkom om anderen te ontmoeten en te helpen.
Wil je meer weten over het programma, neem dan contact op, of bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Neem contact op

Wil je meer weten over het programma? Misschien voor jezelf, of voor je dochter, een leerling of patiënt? Neem dan gerust contact op via het onderstaande formulier