Vragen2018-12-12T22:01:45+00:00

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je vragen over Bridle Up Hope?
Kijk of het antwoord op je vraag hieronder tussen de veelgestelde vragen staat,
of neem contact met ons op

Als je contact opneemt zal er een gesprek volgen. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of het programma en de werkwijze van Bridle Up Hope aansluiten bij jouw vraag of behoefte. Daarnaast moeten we het samen eens kunnen worden over de ontwikkelvraag (wat is je beoogde doel) van het proces. Zo wordt er bekeken en overlegd of Bridle Up Hope iets voor je kan zijn.

Nee, dat is niet nodig. Het programma is zowel geschikt voor meiden die al eerder paard hebben gereden, maar je kunt ook zeker deelnemen als je nog nooit paard hebt gereden.

Vul het contactformulier in, of neem telefonisch contact op. Omdat we geloven in het ontwikkelen van zelfstandigheid van de deelneemsters moeten potentiële deelnemers zichzelf aanmelden voor Bridle Up Hope.

Dat is -vanwege wijzigingen in de regelgeving van de WMO- situatie afhankelijk. Dankzij sponsors en donateurs willen we het programma toegankelijk houden voor iedere deelneemster die het nodig heeft; ook als je (of je ouders/verzorgers) geen eigen bijdrage kan veroorloven.  Sowieso lever je als onderdeel van het programma zelf een bijdrage. Dit doe je door het (verplicht) helpen met het verzorgen van de paarden en uitvoeren van allerlei klusjes in- en om de stallen. Bridle Up Hope is aangesloten bij de raamovereenkomst Jeugd van de Gemeente Apeldoorn en Gemeente Epe, maar omdat de regelingen in 2019 mogelijk wijzigen, wordt bij de intake gekeken naar de mogelijk- en passende oplossingen voor financiering. 

Ja, het Bridle Up Hope programma wordt in Nederland alleen aangeboden in Emst (in Gelderland, tussen Apeldoorn en Epe).
Het programma duurt 13 weken. In deze periode ben je 1 x per week ongeveer 2,5 uur met de instructrice bezig bij de paarden. Daarnaast doe je gedurende de week zelf soms een aantal oefeningen uit het boek om je gestelde doel(en) te bereiken.
Dat wordt in overleg vastgesteld. Dit kan zowel een doordeweekse dag zijn, als in het weekend. Het hangt af van verschillende factoren, o.a. de situatie van de deelneemster, de beschikbaarheid van de instructrices en het aantal deelneemsters dat het programma in dezelfde periode volgt.
Ja, het programma is specifiek gericht op-, en alleen toegankelijk voor meisjes en jonge vrouwen tussen de 12 en 24 jaar.

Op veel verschillende manieren zijn sponsoren en donateurs welkom. Dit kan zowel in geldelijke bijdragen, alsook in het leveren van producten en diensten die nodig zijn voor de verzorging van de paarden en/of de inrichting en onderhoud van onze stal. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, om als instructrice te kunnen werken bij Bridle Up Hope moet je gediplomeerd zijn. Dit vinden we belangrijk om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen.

Natuurlijk! Als je vooraf contact met ons opneemt ben je van harte welkom in Emst!

Zowel per e-mail, alsook telefonisch. Open hiervoor de contact pagina.